BOSHLANG‘ICH TA'LIM JARAYONIDA PEDAGOGIK TEXNALOGIYALARDAN FOYDALANISHNING NAZARIY ASOSLARI - Qo‘qonboyeva Sh.R.,; To‘rayeva D.E.,; Eraliyeva Dilafro‘z Shodiyorovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida pedagogik texnologiyalardan foydalanishning nazariy asoslari yoritilgan. Ta’lim samaradorligini oshirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘rni, ularning o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va malakalarini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, dars jarayonida interaktiv metodlar, innovatsion yondashuvlar hamda o‘quvchi shaxsiga yo‘naltirilgan ta’lim texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik ahamiyati ochib berilgan. Maqolada pedagogik texnologiyalarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, ijodiy qobiliyati va faolligini oshirish mumkinligi asoslab berilgan.