FOROBIY TA’LIMOTIDA INSONIY FAZILATLARNING TASNIFI: TUG‘MA VA ORTTIRILGAN FAZILATLAR DIALEKTIKASI HAMDA ZAMONAVIY TA’LIM JARAYONIDAGI TATBIQI - Djurayeva Dilfuza Raxmonovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Abu Nasr Forobiyning insoniy fazilatlar haqidagi tasnifi falsafiy va pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Shuningdek,tug‘ma fazilatlar bilan orttirilgan fazilatlar o‘rtasidagi dialektik munosabatga bag‘ishlanadi. Maqolada Forobiy asarlaridan to‘g‘ridan-to‘g‘ri keltirilgan dalillar asosida ushbu fazilatlar o‘rtasidagi chegaralanganlik, o‘zaro to‘ldirish va ta’lim-tarbiya orqali rivojlanish masalalari ilmiy asosda ochib beriladi. Xulosada mazkur dialektikaning zamonaviy kompetensiyaviy ta’lim tizimi bilan metodologik uyg‘unligi ko‘rsatiladi.