YOSH SPORTCHILARDA JISMONIY TAYYORGARLIKNI BAHOLASH VA MONITORING METODLAR - Ochilova Vazira Shuxrat qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annatatsiya: Mazkur maqolada yosh sportchilarning jismoniy tayyorgarlik darajasini baholash va monitoring qilish bo‘yicha ilmiy-uslubiy yondashuvlar o‘rganildi. Tadqiqot jarayonida jismoniy sifatlarni aniqlashga qaratilgan test metodlari, funksional holatni baholash usullari hamda pedagogik va tibbiy-biologik monitoring tizimlari tahlil qilindi. Shuningdek, yosh sportchilarning individual rivojlanish xususiyatlarini hisobga olgan holda mashg‘ulot jarayonini nazorat qilish va optimallashtirish yo‘llari yoritildi.