PISIXIK RIVOJLANISHNING ASOSIY QONUNIYATLARI - Egamberdiyev Farhod Tuxtayevich; Abdikarimova Gulsanam Abdikarim qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Psixik rivojlanish inson hayotining muhim jarayoni bo‘lib, u biologik va ijtimoiy omillar ta’sirida shakllanadi. Psixik rivojlanishning asosiy qonuniyatlari insonning yosh davrlariga xos o‘zgarishlar, uzluksizlik va bosqichma-bosqichlik bilan tavsiflanadi. Bu jarayon bosqichma-bosqichlik bilan tavsiflanadi. Bu jarayon davomida bola shaxs sifatida shakllanadi, uning tafakkuri, hissiyotlari va ijtimoiy munosabatlari rivojlanadi. Psixik rivojlanish qonuniyatlarini o‘rganish ta’lim-tarbiya jarayonini to‘g‘ri tashkil etishda muhim ahamiyat kasb etadi.