AMERIKA VA YEVROPANING RIVOJLANGAN DAVLATLARI TAJRIBASI ASOSIDA BOSHLANGʻICH SINF DARS MASHGʻULOTLARINI TASHKIL ETISH - Ruzimatova Dilshodaxon Qurbonali qizi,; M.S. Ramazonova, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada Amerika Qoʻshma Shtatlari hamda Yevropa mamlakatlarining ilgʻor tajribasi asosida boshlangʻich sinf dars mashgʻulotlarini tashkil etish  masalalari tahlil qilingan. Finlyandiya, Shvetsiya, Germaniya kabi davlatlarning boshlangʻich taʼlimdagi yondashuvlari, innovatsion metodlari, pedagogik dasturlari hamda davlat tomonidan yaratilgan shart-sharoitlar oʻrganilib, ularning afzalliklari ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, xorijiy tajribaning Oʻzbekiston taʼlim tizimiga mos jihatlari aniqlanib, boshlangʻich taʼlim tizimini takomillashtirish boʻyicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.