XIZMATLAR BOZORIDA XALQARO STRATEGIK MARKETING VA UNING SAMARADORLIK OMILLARI - Xaydarova Kamola Axinjanovna; Xolmamatov Bexruzbek Shokir o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada xizmat ko‘rsatish sohasida strategik marketingning mazmun-mohiyati hamda kompaniyalarning yangi bozorlarga kirish jarayonidagi o‘ziga xos jihatlari tahlil etiladi. Shuningdek, xizmatlar sektorida bozor tadqiqotlari, segmentatsiya jarayonlari va samarali kirish strategiyalari (franchayzing, qo‘shma korxonalar, to‘g‘ridan-to‘g‘ri investitsiyalar) keng ko‘lamda ko‘rib chiqiladi.Bundan tashqari, yangi bozorlarga chiqishning afzalliklari va yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar, xizmatlarni mahalliy sharoitlarga moslashtirish (lokalizatsiya) hamda innovatsiyalarni joriy etishning o‘ziga xos xususiyatlari batafsil yoritib beriladi.Maqola global kompaniyalar tajribasi va amaliy tavsiyalar asosida tayyorlangan bo‘lib, xalqaro bozorga chiqishni rejalashtirayotgan xizmat ko‘rsatish kompaniyalariga foydali bo‘lishi mumkin.