O‘ZBEKISTON VA MARKAZIY OSIYODAGI ANKLAV VA EKSLAV HUDUDLARNING SHAKLLANISHI - Boboxonov Muhammadiso Nasurillo o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston va Markaziy Osiyodagi anklav va ekslav hududlarning shakllanish jarayonlari, ularning tarixiy ildizlari hamda zamonaviy muammolari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mintaqadagi hududiy chegaralanishning o‘ziga xos jihatlari, ayniqsa Sovet davrida amalga oshirilgan milliy-hududiy chegaralanish siyosatining oqibatlari yoritilgan. Shuningdek, anklav va ekslav hududlar bilan bog‘liq transport, xavfsizlik va ijtimoiy-iqtisodiy muammolar ko‘rib chiqilib, ularni hal etish yo‘llari yuzasidan xulosalar berilgan.