O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA FAOL VA NOFAOL SO‘ZLARNING NAZARIY VA AMALIY TALQIN - Abduvoitova Maftuna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘zbek tilshunosligida faol va nofaol so‘zlar tushunchasi, ularning mohiyati, til tizimidagi o‘rni, lug‘aviy qatlam sifatidagi ahamiyati hamda zamonaviy nutq jarayonidagi funksional xususiyatlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Faol va nofaol so‘zlarning yuzaga kelish omillari, ularning ijtimoiy, tarixiy va madaniy asoslari ochib beriladi