O‘ZBEK MAQOLLARINING LEKSIK, SEMANTIK VA KOMMUNIKATIV JIHATLARI - Yaxshlikova Mohichehra Fazliddin qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘zbek maqollarining lingvokulturologik xususiyatlari, ularning til va madaniyat tizimidagi o‘rni, leksik, semantik va kommunikativ jihatlari, shuningdek, faol va nofaol so‘zlar bilan bog‘liqligi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada maqollar orqali xalqning milliy dunyoqarashi, axloqiy qadriyatlari va tilning ijtimoiy funktsiyasi yoritiladi.