TEZ BUZILUVCHI OVQAT MAHSULOTLAARININNG SIFATINI BAHOLASH - Shamuratova Tasanno Mansurbekovna,; Orzigul Bobojanovna,; Oltinoy Maxmudovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada “Tez buziluvchi ovqat mahsulotlarining sifatliligini baholash" mavzusida talabalarning mustaqil ishini tashkil qilish o‘rganilgan. Shuningdek, ovqat tarkibi, ovqatning sifati tahlil qilinib talabalarda mustaqil ishlash davomida ishlash mahoratini yanada rivojlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.Bugungi kunda “GIGIYENA“ hayotimizning barcha qismiga kirib kelgan. Ayniqsa, zamonaviy usullarning yaratilishi va ta’lim sohasiga kirib kelishi o‘qitish jarayonini yangicha yondashuvlar tashkil etish imkonini bermoqda. Bu bilan ta’lim olish jarayoni tezlashib, yanada sifatli bo‘lmoqda.Gigiyena bu – odam organizmiga atrof – muhitdagi omillarning ta’sirini o‘rganib, olingan natijalar asosida aholi uchun eng muvofiq yashash, mehnat qilish sharoitlarnini, ovqatlanish tartiblarini, suv ta’minoti turar joylar bilan ta’minlash masalalarini ishlab chiqadidir.Gigiyena haqida so‘z ketar ekan “Tez buziluvchi ovqat mahsulotlaariga to‘xtalmaslikning iloji yo‘q. Gigiyena yillar davomida yaratilgan va shu davrgacha yetib kelgan eng ko‘p qo‘llaniladigan fandir. Borgan sari bu fanga alohida e’tibor qaratilib, talab juda ko‘paymoqda. Oziq – ovqat gigiyenasi kundan-kunga rivojlanib bormoqda.