KAMOLIDDIN BEHZOD IJODI VA UNING SHARQ MINIATYURA SAN’ATI HAMDA TASVIRIY SAN’AT TA’LIMI RIVOJIDAGI AHAMIYATI - Esanova Hulkar Abdurayim qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: mazkur maqolada buyuk musavvir Kamoliddin Behzodning hayoti, ijodiy faoliyati hamda Sharq miniatyura san’ati rivojiga qo‘shgan hissasi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, uning asarlarining badiiy xususiyatlari, kompozitsion yechimlari va tasviriy san’at tarixidagi o‘rni yoritib beriladi. Behzod ijodining nafaqat XV-XVI asrlar Sharq san’ati taraqqiyotidagi ahamiyati, balki zamonaviy tasviriy san’at ta’limi jarayonida estetik did, ijodiy tafakkur va badiiy ko‘nikmalarni rivojlantirishdagi pedagogik imkoniyatlari ham asoslab berilgan.