ERON TILLARI OILASI VA ETNIK TARIXI OʻRTASIDAGI BOGʻLIQLIK - Homitov Dilovar Lutfullozoda,; Shoimkulova Marjona Odilbekovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Eron tillari oilasining shakllanishi va ularda soʻzlashuvchi etnik guruhlarning migratsiya tarixi oʻrtasidagi uzviy bog‘liqlik qiyosiy-tarixiy va etimologik tahlil asosida oʻrganilgan. Tadqiqot natijalari qadimgi koʻchishlar, madaniy aloqalar va substrat tillar ta’siri lisoniy oʻzgarishlarda qanday muhrlanganini koʻrsatadi. Xulosa qilib aytganda, lisoniy evolyutsiya etnik oʻzlikni va tarixiy areallarni belgilashda “lisoniy arxiv” sifatida xizmat qiladi.