TURLI ABIOTIK OMILLARGA BOG'LIQ HOLDA NASTURSIYA ( TROPAEOLUM MAJUS L) NING O'SISHI VA RIVOJLANISH XUSUSIYATLARINI O'RGANISH. - Sheraliyeva Volida Sherali qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Anotatsiya: Mazkur maqolada Tropaeolum majus L. (nastursiya) o‘simligining o‘sishi va rivojlanishiga turli abiotik omillar — yorug‘lik darajasi, tuproq namligi va haroratning ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqot natijasida o‘simlikning vegetativ organlari shakllanishi va gullash davriyligining tashqi muhit ko‘rsatkichlariga bog‘liqligi aniqlandi. Olingan ma’lumotlar nastursiyani manzarali bog‘dorchilikda samarali yetishtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.