FIZIKA FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY LABORATORIYA USULLARIDAN FOYDALANISH - Abilov Shoymurod Jomurodovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Fizika fani insoniyat tafakkurida tabiatning eng fundamental qonuniyatlarini ochib beruvchi, o‘quvchilarda ilmiy dunyoqarash va analitik tafakkurni shakllantiruvchi asosiy ilmiy yo‘nalishlardan biridir. Bugungi tezkor taraqqiyot, ilmiy-texnikaviy yangilanishlar zamonida fizika fanini o‘qitish oldiga ham yangi vazifalar, zamonaviy yondashuvlar va innovatsion metodlarni joriy qilish masalasi dolzarb bo‘lmoqda. Fizik bilimlarning nazariy aspektlarini chuqur o‘zlashtirishga zamonaviy laboratoriya usullari yordamida erishish o‘quv amaliyotining muhim tarkibiy qismlaridan hisoblanadi.