IS GAZIDAN HIMOYALANISH - Palvanov Izzat Abdusharipovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada is gazi (uglerod oksidi)ning inson salomatligiga ta’siri, uning xavflilik darajasi va undan himoyalanish choralari tahlil qilinadi. Is gazi rangsiz, hidsiz va juda zaharli bo‘lib, yopiq joylarda to‘planib, og‘ir zaharlanishga olib kelishi mumkin. Maqolada is gazining paydo bo‘lish sabablari, alomatlari hamda uning oldini olish bo‘yicha samarali usullar yoritilgan.