MANZARALI PULIMERIYA DARAXTINI QALAMCHA ORQALI KO’PAYTIRISH TEXNOLOGIYASINI ISHLAB CHIQISH - Soliyev Nematjon Erkinboy o'g'li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ishda manzarali o‘simlik — plumeriya daraxtini qalamcha orqali ko‘paytirish texnologiyasi yoritilgan. Unda o‘simlikning biologik xususiyatlari, qalamchalarni tanlash, ularni ildizlantirish sharoitlari, substrat tarkibi hamda o‘sish stimulyatorlaridan foydalanish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, harorat, namlik va yorug‘lik kabi omillarning qalamchalarning ildiz otishiga ta’siri tahlil qilinadi. Ishlab chiqilgan texnologiya plumeriyani samarali ko‘paytirish va sifatli ko‘chat olish imkonini beradi.