RESPUBLIKAMIZDA MOLIYAVIY HISOBNI XALQARO STANDARTLAR ASOSIDA JORIY ETISH ISTIQBOLLARI - Bositova Samiya Bahodir qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida moliyaviy hisobotning xalqaro standartlari (MHXS) joriy etishning ahamiyati va istiqbollari tahlil qilinadi. Respublikada MHXSga o‘tish bo‘yicha qabul qilingan Oʻzbekiston Respublikasi Prezidentining «Moliyaviy hisobotning xalqaro standartlariga oʻtish boʻyicha qoʻshimcha chora-tadbirlar toʻgʻrisida»gi 2020- yil 24- fevraldagi PQ-4611 sonli qarori, «Moliyaviy hisob tizimini xalqaro talab va standartlarga muvofiq takomillashtirish chora-tadbirlari to‘g‘risida»gi 2025-yil 15-sentabrdagi PQ-282 sonli qarorlar solishtirma tarzda ko‘rib chiqiladi.Maqolada MHXSning milliy iqtisodiyotga xorijiy investitsiyalar oqimini ko‘paytirish va xalqaro moliya bozorlariga integratsiyani kuchaytirishdagi roli yoritiladi hamda MHXSni joriy etishdagi muammolar va ularni hal etish yo‘llari muhokama qilinib, buxgalteriya hisobining shaffofligini ta’minlash va investitsion jozibadorligini oshirishga o‘z xissasini qo‘shadi.