BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Roziqova Xolisxon Toyirovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy ishda boshlang‘ich ta’lim jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalardan samarali foydalanish masalalari tahlil qilinadi. Xususan, o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va malakalarini rivojlantirishda innovatsion yondashuvlarning ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot davomida interaktiv metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT), loyihaviy ta’lim, muammoli ta’lim hamda differensial yondashuv kabi zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘quv jarayoniga ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, mazkur texnologiyalar yordamida o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, ijodkorlik, kommunikativ kompetensiyalarini shakllantirish imkoniyatlari ochib beriladi. Ishda boshlang‘ich ta’lim sifatini oshirish, dars samaradorligini kuchaytirish va o‘quvchilarning faolligini ta’minlashda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘rni muhim ekanligi asoslab beriladi.