HIMOYA GAZLARI MUHITIDA ERIMAYDIGAN ELEKTRODLAR BILAN PAYVANDLASH TEXNOLOGIYASI - Abdukaxxarov Abduaziz Abdulazizxon o‘g‘li,; Fozilov Samandar Xamidulla o‘g‘li,; Turdaliyev Shoxrux Nurali o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Maqolada himoya gazlari muhitida erimaydigan elektrodlar bilan payvandlashning nomi asoslangan; uning texnologiyasining o‘ziga xos xususiyatlari ko‘rib chiqilgan; yoyni yoqishning asosiy usullari: kontaktli va kontaktsiz usullari ko‘rsatilgan, ularni turli vaziyatlarda qo‘llash imkoniyatlari aniqlangan. Payvandlash zonasiga qo‘shimcha materialni uzatish usullari keltirilgan, ularning har birini qo‘llash xususiyatlari aniqlangan. Payvandlashda qo‘shimcha metallning kuyishiga yo‘qotishlarning paydo bo‘lishini kamaytirish shartlari; fazoviy holatga bog‘liq holda yoy uzunligi parametrlari aniqlangan.