ZAMBURUG‘LI KASALLIKLARNI DAVOLASHDA QO‘LLANILADIGAN AYRIM DORI VOSITALARI TASNIFI VA TIBBIY AMALIYOTGA TADBIQ ETILISHI - Abduvaliyeva Muhabbat Ma’rufjonovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamburug‘li  kasalliklarni  davolashda  qo‘llaniladigan  ayrim zamonaviy dori vositalarining tasnifi va zamburug‘li kasalliklarning turi bo‘yicha dori vositari ta’sir mexanizmi, qo‘llanilayotgan  zamonaviy  vositalarning  ijobiy  va  salbiy ta’siri, ayrim dori vositalarining tibbiyot amaliyotiga joriy etilish tarixi va zamburug‘li kasalliklarni  davolashda  xalq tabobati  usullarining  afzalliklari  haqida  ma’lumotlar keltirilgan.