GOSPITAL TA’LIM O‘QUVCHILARIDA BILISH JARAYONLARINI RIVOJLANTIRISHNING SAMARALI USULLARI - Umarova Iroda Zafarovna,; Alimbayeva Bunafsha Toibovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada uzoq muddat davolanayotgan o‘quvchilar uchun gospital ta’limni tashkil etishning psixologik va pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Bilish jarayonlari — diqqat, xotira, tafakkur va idrok — kasallik sababli sekinlashishi mumkinligi, ularga mos samarali pedagogik yondashuvlarni qo‘llash zarurati asoslab beriladi. Maqolada kognitiv treninglar, gamifikatsiya, emotsional qo‘llab-quvvatlash metodlari va shaxsga yo‘naltirilgan, moslashtirilgan ta’lim texnologiyalari gospital pedagogikasining asosiy metodik yo‘nalishlari sifatida tahlil qilinadi. Gospital ta’limni insonparvarlik, psixologik xavfsizlik va ijtimoiy reabilitatsiyaga xizmat qiluvchi pedagogik tizim sifatida shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.