ONKOLOGIK KASALLIKLARDA OILAVIY MUHITNING BEMOR REABILITATSIYASIGA PSIXO-FIZIOLOGIK TA'SIRI - Shuxratova Shaxzoda G'ayratovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada onkologik kasallikka chalingan bemorlarning davolanish jarayonida va undan keyingi reabilitatsiya bosqichida oilaviy muhitning oʻrni tadqiq etiladi. Tadqiqot onkologik tashxis qoʻyilgan shaxslarning ruhiy holati va ularning oila a'zolari bilan oʻzaro munosabatlari bemorning yashash sifatiga (Quality of Life) qanday ta'sir koʻrsatishini tahlil qiladi. Shuningdek, oilaviy psixoterapiyaning onkologik muolajalar samaradorligini oshirishdagi ahamiyati ilmiy asoslab berilgan.