ILMIY IZLANISHDAN IJODIY MAHORATGACHA: BO‘LAJAK TASVIRIY SAN’AT O‘QITUVCHISI KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH - Raxmatova Shaxlo Ikrom qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Maqolaning maqsadi bo‘lajak tasviriy san’at o‘qituvchilarining kasbiy kompetentligini ilmiy izlanish va ijodiy amaliyot uyg‘unligi asosida rivojlantirishdir. Tadqiqotda pedagogik kuzatuv, tahlil va kompetensiyaviy yondashuv usullaridan foydalanildi. Ilmiy faoliyatni ijodiy mashg‘ulotlar bilan bog‘lash mexanizmlari ishlab chiqildi. Natijalar ilmiy-ijodiy yondashuv talabalarning kasbiy bilim va ijodiy tafakkurini rivojlantirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini aniqladi. Shuningdek, ularning mustaqil fikrlashi va pedagogik faolligi oshgani kuzatildi. Xulosa qilib aytganda, mazkur yondashuv tasviriy san’at o‘qituvchilarini tayyorlashda samarali hisoblanadi.