ZAMONAVIY TA’LIM TENDENSIYALARI ASOSIDA JIZZAX VILOYATI TARIXINI RANGTASVIR ORQALI O‘QITISH - Shakarova Shalola Fayzulla qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tendensiyalari asosida Jizzax viloyati tarixini rangtasvir orqali o‘qitishning pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, tasviriy san’at vositalari yordamida tarixiy bilimlarni shakllantirish, o‘quvchilarning ijodiy va tanqidiy fikrlashini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Maqolada innovatsion yondashuvlar va vizual metodlarning samaradorligi asoslab berilgan.