O'ZBEKISTONDA BANK TIZIMINI RIVOJLANTRISH TADBIRLARI - Rabbimov Shoxrux; Mominova Dildora Dilshadovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: O'zbekistonda bank tizimining hozirgi holati va rivojlanish tendensiyalarini tahlil qiladi. Unda so'nggi yillarda amalga oshirilgan islohotlar, raqamlashtirish jarayonlari va xalqaro standartlarga integratsiya masalalari ko'rib chiqiladi. Shuningdek, bank sektorining iqtisodiyotdagi o'rni, moliyaviy barqarorlikni ta'minlashdagi ahamiyati hamda kelajakdagi rivojlanish yo'nalishlari muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari bank tizimini yanada takomillashtirish va uning samaradorligini oshirish bo'yicha tavsiyalar beradi.