INFYATSIYA VA UNING NAMOYON BO’LISH SHAKLLARI - Fayziyev Jo'rabek; Mo’minova Dildora Dilshadovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola zamonaviy iqtisodiyotning asosiy muammolaridan biri bo'lgan inflyatsiyaning mohiyati va uning namoyon bo'lish shakllarini atroflicha tahlil qiladi. Unda inflyatsiyaning kelib chiqish sabablari, mexanizmlari hamda iqtisodiy va ijtimoiy oqibatlari chuqur o'rganiladi. Ishda talab inflyatsiyasi, xarajat inflyatsiyasi kabi asosiy shakllar batafsil ko'rib chiqiladi. Shuningdek, inflyatsiyaning turli ko'rinishlarini farqlash samarali makroiqtisodiy siyosatni ishlab chiqishda muhim ahamiyatga ega ekanligi ta'kidlanadi. Maqola inflyatsiya jarayonlarini chuqurroq tushunishga va unga qarshi kurashish strategiyalarini takomillashtirishga hissa qo'shadi.