YANGI O‘ZBEKISTONDA AYOLLAR O‘RTASIDAGI JINOYATCHILIKNI KAMAYTIRISHDA HUQUQIY TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASINING AHAMIYATI - Suyundiqova Bahora O‘tkir qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: maqolada ayollar o‘rtasida so‘ngi paytlarda sodir etilayotgan jinoyatlar haqida to‘xtalib o‘tilgan. Tarixdan bizga ma’lumki, firibgarlik, o‘g‘rilik, qotillik va boshqa jinoyatlar uchun jazo tayinlashdan maqsad, tarbiyalash va qayta jinioyat qilmaslik bo‘yicha o‘zini va atrofdagilarga o‘rnak bo‘lish maqsad qilingan. Bugungi kunga kelib esa ayollar o‘rtasida ham mana shunday jinoyatlar sodir etilayotgani har bir millatni tanazzulga yuz tutayotganligidan ogohlantirmoqda.  Bu shunchaki jinoyat emas, ya’ni bu bir oilaning kelajagi haqida ketayotgan masala hisoblanadi. Shu sababli ushbu maqolada Yangi O‘zbekiston sharoitida ayollar o‘rtasida sodir etilayotgan jinoyatlarning oldini olishning dolzarb jihatlari tahlil qilinadi hamda ayollar o‘rtasida jinoyatchilik profilaktikasini kuchaytirish, huquqiy madaniyatni oshirish hamda ta’lim muassasalari va huquqni muhofaza qiluvchi organlar hamkorligini rivojlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar haqida yoritilgan.