O‘ZBEKİSTONDA YOSHLAR ORASİDA TADBİRKORLİKNİ RİVOJLANTİRİSHDAGİ KENG KO`LAMLİ İSLOHOTLAR VA İMKONİYATLAR - Xalikova Lola Nazarovna,; Shodiyorova Sevinch Sherzod qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotini modernizatsiya qilish sharoitida yoshlar tadbirkorligini rivojlantirishning makroiqtisodiy ahamiyati haqida so`z boradi. Maqolada inson kapitaliga yo`naltirilgan investitsiyalar, imtiyozli kreditlash mexanizmlari tahlil qilib boriladi. Shu bilan birgalikda, yoshlar bandligini ta`minlashda kichik biznesning multiplikator effekti va innovatsion startaplarning roli yoritib beradi.