O‘TKIR HOSHIMOVNING “UZUN KECHALAR” HIKOYASI ANTROPONIMLARINING FUNKSIYAVIY XUSUSIYATLARI - S.B.Xursanqulov,; D.Z.Abduazimova, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Oʻtkir Hoshimovning “Uzun kechalar” hikoyasida qoʻllanilgan antroponimlarning lingvopoetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, badiiy matnda uchraydigan shaxs nomlarining funksional-semantik xususiyatlari, antroponimlarning obraz xarakterini ochishdagi roli, ijtimoiy muhitni aks ettirish va muallif gʻoyasini ifodalashdagi ahamiyati yoritiladi. Bundan tashqari, antroponimlarning matn tarkibidagi estetik va semantik yuklamasi aniqlanib, ularning badiiy tasvir vositasi sifatidagi funksiyalari ilmiy asosda izohlanadi. Tadqiqot natijasida antroponimlarning nafaqat nominativ birlik, balki muhim lingvistik va badiiy komponent sifatida xizmat qilishi asoslab beriladi.