INSON VA FUQAROLARNING HUQUQ VA ERKINLIKLARI KAFOLATI - Choriqulov Shohrux Jo'rabek o'g'li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Maqolada inson va fuqarolarning huquq hamda erkinliklari kafolati demokratik huquqiy davlatning asosiy belgisi sifatida tahlil qilinadi. Inson huquqlari shaxsning tug‘ma, ajralmas va universal maqomi bilan, fuqaro huquqlari davlat bilan huquqiy-siyosiy aloqadorlik doirasida izohlanadi. Konstitutsiyaviy kafolat, sud himoyasi, qonun ustuvorligi, tenglik prinsipi, odil sudlov, ombudsman instituti, xalqaro huquqiy himoya va ijtimoiy kafolatlar maqolaning asosiy tahlil yo‘nalishlari sifatida yoritiladi.