MENEJMENT VA LIDERLIKDA SAMARADORLIK - Sayfullayeva Maxsuma Jumadillo qizi,; Mamatqobilov Sherali, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Menejment va liderlik zamonaviy tashkilotlarning muvaffaqiyati uchun asosiy omillardan biridir. Bu sohalar tashkilotning maqsadlariga erishish, resurslarni samarali boshqarish va jamoalarni rag‘batlantirishni o‘z ichiga oladi. Menejment tizimli yondashuv, rejalashtirish va nazoratni talab qilsa, liderlik esa vizyon, innovatsiya va jamoani ilhomlantirishga qaratilgan. Samarali rahbarlar aniq maqsadlarga ega bo‘lishi, jamoani boshqarish qobiliyatiga ega bo‘lishi va o‘zgarishlarga tez moslashishi kerak. Jamoalar esa birgalikda ishlash, muloqotni yaxshilash va umumiy maqsadlarga erishish orqali yuqori natijalarga erishadi. Ushbu mavzuni o‘rganish orqali tashkilotlar o‘z faoliyatini yanada samarali tashkil etish, xodimlarning salohiyatini oshirish va bozor sharoitida raqobatbardoshligini ta’minlash imkoniyatiga ega bo‘ladilar. Menejment va liderlikni to‘g‘ri qo‘llash orqali tashkilotlar nafaqat o‘zlarining, balki butun jamiyatning rivojlanishiga hissa qo‘shishlari mumkin.