PAXTA TOLASINI PRESSLASH TEXNOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH VA ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Xashimova Nilufar Olim qizi,; Hakimov Sherkul Sherg‘ozievich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada paxta tolalarini presslash jarayonining texnologik xususiyatlari, ishlab chiqarish samaradorligi va mahsulot sifatini saqlash masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida presslash jarayonida mexanik va gidravlik press uskunalari, avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlari va texnologik parametrlarning samaradorligi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, presslash jarayonini optimallashtirish, zamonaviy texnologiyalarni joriy etish va ishchilar malakasini oshirish orqali ishlab chiqarish samaradorligini sezilarli darajada oshirish va mahsulot sifatini yaxshilash mumkin. Shuningdek, ish joyini ergonomik tashkil etish, xavfsizlik choralarini kuchaytirish va shaxsiy himoya vositalaridan foydalanish xodimlar xavfsizligini sezilarli darajada oshiradi. Tadqiqot natijalari to‘qimachilik sanoatida tolani qayta ishlash jarayonini yanada takomillashtirish va raqobatbardosh mahsulot ishlab chiqarish imkoniyatini ta’minlaydi.