TOMCHILATIB SUGORISH URUG’LIK CHIGIT YETISHTIRISH - Berdimurodova Umida; Xolmõminova Kamola (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tomchilatib sug‘orish texnologiyasining urug‘lik chigit yetishtirish jarayonidagi ahamiyati va samaradorligi ilmiy asosda tahlil qilinadi. Sug‘orishning mazkur usuli suv resurslaridan oqilona foydalanish, tuproq namligini optimal darajada saqlash hamda o‘simliklarning vegetativ va generativ rivojlanishini yaxshilashga xizmat qilishi bilan ajralib turadi. Tadqiqot davomida tomchilatib sug‘orishning chigit sifati, unuvchanligi, hosildorlik ko‘rsatkichlari va agrotexnik samaradorlikka ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, an’anaviy sug‘orish usullari bilan solishtirma tahlil asosida suv tejalishi, o‘g‘itlarning samarali o‘zlashtirilishi va ekologik barqarorlik kabi omillar yoritilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, tomchilatib sug‘orish urug‘lik chigit yetishtirishda yuqori sifatli mahsulot olish va ishlab chiqarish samaradorligini oshirishning muhim omili hisoblanadi.