ТОШКЕНТ ВИЛОЯТИДА 2023-2024-2025 ЙИЛЛАР ДАВОМИДА МЕТИЛ СПИРТИ БИЛАН ЗАҲАРЛАНИШДАН ВАФОТ ЭТГАНЛАРНИНГ СУД-КИМЁВИЙ НУҚТАИ НАЗАРДАН ТАҲЛИЛИ - Еримбетова Мухаббат Досчановна,; Бердиярова Шоҳиста Намазбаевна, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Аннотация. Спирт сақловчи маҳсулотлардан заҳарланган мурдалар ўткир экзоген заҳарланишлар структурасида биринчи ўринни эгаллайди. Мақолада асосий заҳарли спиртлар характеристикаси, бу моддалардан ўткир интоксикация патогенетик механизмлари, симптоматикаси ва заҳарланишлар таҳлили кўрсатилган.