BOLALARGA NISBATAN ZO‘RAVONLIKNI OLDINI OLISHNING DOLZARB PSIXOLOGIK MASALALARI - Boymuratova Shaxnoza Do'stnazarovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur mavzuda bolalarga nisbatan zo‘ravonlikning kelib chiqish sabablari, uning psixologik oqibatlari hamda oldini olishning dolzarb masalalari yoritiladi. Zo‘ravonlik bolaning ruhiy rivojiga salbiy ta’sir ko‘rsatib, uning shaxs sifatida shakllanishiga to‘sqinlik qiladi. Maqolada profilaktika, psixologik yordam va ijtimoiy hamkorlik masalalari tahlil qilinadi.