INSULTNI ERTA ANIQLASHDA KOMPYUTER TOMOGRAFIYASI (KT) VA MAGNIT-REZONANS TOMOGRAFIYA (MRT) NING AHAMIYATI - Abdug‘aniyeva Feruza Xasan qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ishemik hamda gemorragik insultni erta tashxislashda radiologiya usullarining o‘rni va samaradorligi keng yoritilgan.  Adabiyotlar tahlili asosida kompyuter tomografiyasi (KT), magnit-rezonans tomografiya (MRT/DWI) tadqiqotlarining diagnostik afzalliklari hamda cheklovlari solishtirilgan. Maqolada KTning tezkorligi va gemorragik insultni inkor etishdagi ahamiyati, MRT/DWI usullarining yuqori sezgirligi va ishemik o‘choqlarni dastlabki daqiqalarda aniqlash imkoniyati, va davolash strategiyasini aniqlashdagi roli ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. Jadval va statistik ma’lumotlar orqali usullarning sezgirlik, spetsifiklik va klinik qo‘llanilish xususiyatlari taqqoslab berilgan. Kelajak istiqbollari sifatida tezkor MRT va KT texnologiyalari, insult tashxisini yanada samarali qilish imkoniyatlari muhokama qilingan.