JIGAR-O‘T YO‘LLAR TIZIMIDA TOSHLARNI ANIQLASHDA MRT-XOLANGIOGRAFIYA USULINING DIAGNOSTIK AHAMIYATI - Ergashev Shohrux Saxobiddinovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada jigar-o‘t yo‘llar tizimida toshlarni aniqlashda MRT-xolangiografiya (MRCP) usulining diagnostik ahamiyati o‘rganilgan. Tadqiqotlar natijalariga ko‘ra, MRCP yuqori sezgirlik va spetsifiklikka ega bo‘lib, kichik va katta o‘lchamdagi toshlarni aniqlashda samarali hisoblanadi. Ushbu usul invaziv bo‘lmaganligi sababli klinik amaliyotda keng qo‘llanilishi tavsiya etiladi.