TUBERKULYOZ DIAGNOSTIKASIDA NUR TASHXISOTI - Ravshanova N.U.,; Ravshanova Nafisa Ubaydulloyevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Tuberkulyoz (TB) global sog‘liqni saqlash tizimida dolzarb muammolardan biri bo‘lib, uning erta diagnostikasi kasallikni nazorat qilishda hal qiluvchi ahamiyatga ega. Mazkur tadqiqotda tuberkulyoz diagnostikasida radiologik usullarning o‘rni va samaradorligi tahlil qilinadi. Rentgenografiya va kompyuter tomografiya usullarining diagnostik qiymati o‘rganiladi.