MIOKARD INFARKTI TASHXISIDA EXOKARDIOGRAFIYA AHAMIYATI - Umarov Jahongir Tohirovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. .  Miokard infarkti (MI) yurak-qon tomir kasalliklari orasida o‘lim va nogironlikka olib keluvchi asosiy sabablaridan biri hisoblanadi. Kasallikni erta va aniq tashxislash bemor hayotini saqlab qolishda muhim ahamiyatga ega. Mazkur maqolada miokard infarktini aniqlashda exokardiografiya usulining o‘rni va diagnostik qiymati tahlil qilinadi. Yurak mushagidagi funksional va struktur o‘zgarishlarni baholashda exokardiografiyaning ustunliklari ko‘rib chiqiladi.