O‘SPIRINLARDA STRESSNI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Choriyeva Xolida Jumanazarovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada o‘spirinlik davrida stressning yuzaga kelish sabablari, uning psixologik xususiyatlari hamda oldini olish yo‘llari yoritiladi. O‘spirinlik davrida emotsional zo‘riqish, ijtimoiy bosim va ruhiy kechinmalar kuchayishi tufayli stress holatlari tez-tez uchrab turadi. Maqolada stressni kamaytirishning psixologik usullari va profilaktik choralari tahlil qilinadi.