O’QUVCHILARNI KASB-HUNARGA YOʻNALTIRISH YUZASIDAN MAKTAB AMALIYOTCHI PSIXOLOGI TOMONIDAN AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISHLAR - Haqqiyeva Gulnor Rashidovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada maktab amaliyotchi psixologi tomonidan o‘quvchilarni kasb-hunarga yo‘naltirish bo‘yicha olib borilayotgan ishlar, psixologik diagnostika, maslahat va kasbiy yo‘naltirish faoliyatining mazmuni yoritiladi. Shuningdek, o‘quvchilarning qiziqish va qobiliyatlarini aniqlashda psixologning roli tahlil qilinadi.