O‘QUV FAOLIYATIDA DIQQATNING AHAMIYATI VA UNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Xushmatova Sarvinoz Noraliyevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quv faoliyatida diqqatning ahamiyati hamda uni rivojlantirishning psixologik usullari yoritilgan. Diqqatning o‘quv jarayonidagi o‘rni, uning bilimlarni o‘zlashtirish, tafakkur jarayonlarini faollashtirish va o‘quv samaradorligini oshirishdagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarda ixtiyoriy va ixtiyorsiz diqqatni rivojlantirish yo‘llari, psixologik mashqlar, o‘yin texnologiyalari hamda pedagogik yondashuvlar asosida diqqatni mustahkamlash usullari ko‘rib chiqilgan. Maqolada o‘qituvchi va ota-onalarning diqqatni rivojlantirishdagi hamkorlikdagi faoliyati ham alohida ta’kidlangan.