ANDIJON SHAHRI KIRISH KORRIDORLARIDA TRANSPORT VOSITALARI INTENSIVLIGINING SUTKALIK O'ZGARISH JARAYONLARI - S.Abdusalimov,; M.Haydarov, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Andijon shahriga kiruvchi asosiy uchta transport korridorida — Toshkent yo'nalishi (A-373), Namangan yo'nalishi (A-371) va Qo'qon yo'nalishi (M-34) — transport oqimining sutkalik o'zgarish qonuniyatlari tadqiq etilgan. 2024-yil may–iyun oylarida olib borilgan 72 soatlik doimiy kuzatuv natijalari tahlil qilinib, har bir korridorda ertalabki va kechki cho'qqi soatlar, minimal yuklanish davrlari va transport intensivligining sutka davomidagi o'zgarish koeffitsienti aniqlangan. Tadqiqot natijalari Andijon shahri transport infratuzilmasini rivojlantirish va tartibga solish bo'yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqish uchun asos bo'ladi.