ANDIJON SHAHRI ESKI SHAHAR DEHQON BOZORI HUDUDIDA PIYODA OQIMINING TRANSPORT HARAKATI TEZLIGIGA TA’SIRI VA TO‘SIQLAR SAMARADORLIGI - Erkinov Shoxzodbek Xursanali o'g'li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Maqolada dehqon bozori hududlarida piyodalar oqimining transport tezligiga ta’siri, tirbandliklarni kamaytirish va xavfsizlikni oshirish choralari tahlil qilinadi. Belgilanmagan yo‘l kesish holatlariga qarshi balandligi 1,5 metr bo‘lgan metall panjaralar o‘rnatish orqali erishilgan natijalar keltiriladi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, bunday choralar noqonuniy yo‘l kesib o‘tish holatlarini 85–90% ga kamaytiradi, transport tezligini 10–15 km/soat oshiradi va tirbandliklarni 30–40% qisqartiradi.