ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING TA’LIM SAMARADORLIGIGA TA’SIRI - Raximov Xalilulloh Avazbek oʻgʻli; Qoʻshnazarov Otajon Hamidbek oʻgʻli (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalarning ta’lim jarayonidagi o‘rni va ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar, interaktiv metodlar hamda innovatsion o‘qitish usullarining o‘quvchilarning bilim olish jarayonini faollashtirishdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, pedagogik texnologiyalar orqali ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash va ijodiy yondashuvini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy ta’lim muhitida o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi interaktiv hamkorlikning samaradorlikka ta’siri ham asoslab beriladi.