MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR RIVOJLANISHIDA PSIXOLOGIK USULLAR - Berdiqulova Mahbuba Erkinjon qizi,; To’lqinova Munisa Hasan qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning intellektual va emotsional rivojlanishida qo‘llaniladigan zamonaviy psixologik metodlarning o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida o‘yin terapiyasi, art-terapiya va ertak terapiyasi kabi usullarning bolaning ijtimoiy moslashuvi hamda kognitiv jarayonlariga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Maqolada maktabgacha ta’lim jarayonida bolaning shaxsiy salohiyatini ochib berishda interaktiv psixologik yondashuvlarning zarurligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Olingan natijalar bolalarni maktab ta’limiga psixologik jihatdan tayyorlashda amaliy tavsiya bo‘lib xizmat qiladi.