IQTISODIYOTNI RAQAMLASHTIRISH SHAROITIDA AHOLI DAROMADLARINI OSHIRISHNING INSTITUTSIONAL VA IQTISODIY MEXANIZMLARI - Mahmudov Elmurod Erkinjon o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  iqtisodiyotni  raqamlashtirish  orqali  aholi bandligi  va  daromadlarini  oshirish  yo‘nalishlari  tahlil  qilingan.  Unda  IT-ta’lim, masofaviy  bandlik,  elektron  tijorat,  raqamli  moliyaviy  xizmatlar  va  internet infratuzilmasining aholi daromadlarini shakllantirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar yangi ish o‘rinlari yaratish, qo‘shimcha daromad manbalarini kengaytirish va hududiy daromadlar tafovutini kamaytirishning muhim omili sifatida baholangan.