YURAK VA QON TOMIRLAR TUZILISHI - Chirmasheva Mohizoda Yodgorbek qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Maqolada yurak va qon tomirlarining anatomik va fiziologik xususiyatlari, ularning inson organizmidagi asosiy vazifalari va ahamiyati haqida batafsil so‘z yuritiladi. Yurakning tuzilishi va ishlash mexanizmlari, qon tomirlarning turlari, tuzilishi va roliga alohida e’tibor qaratilgan. Yurak-qon tomir tizimining normal faoliyati va uning hayot uchun muhim bo‘lgan funksiyalari chuqur tahlil qilinadi.