GAZETA VA JURNALLARNING KELIB CHIQISH TARIXI - Nuraddinova Ruxshona Ozodjon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada dunyo va milliy matbuotining shakllanish bosqichlari, gazeta va jurnallarning kelib chiqish tarixi hamda ularning jamiyat taraqqiyotidagi roli tahlil qilingan. Tadqiqot davomida antik davrdagi ilk xabarnomalardan tortib, Uyg‘onish davri va jadidlar matbuotigacha bo‘lgan davr qamrab olingan. Maqola talabalar va ommaviy axborot vositalari tarixi bilan qiziquvchilar uchun nazariy manba bo‘lib xizmat qiladi.