MAQOLALARNING STRUKTURAVIY ELEMENTLARINI VA ULARNI YOZISH XUSUSIYATLARINI O‘RGANISH - Rahimboyev Musobek Komiljon o‘g‘li,; Boboxonova Zahro Omonboy qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ilmiy maqolalarning tuzilishi, ularning asosiy tarkibiy qismlari hamda ilmiy matn yozishning muhim jihatlari keng tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ilmiy maqola yaratishda sarlavha tanlash, annotatsiya yozish, kirish va asosiy qismlarni mantiqiy shakllantirish, xulosa chiqarish hamda foydalanilgan adabiyotlarni rasmiylashtirish kabi masalalar yoritiladi. Shuningdek, maqolada ilmiy uslubning o‘ziga xos xususiyatlari, fikrlarning izchilligi, dalillarning aniqligi va manbalardan samarali foydalanish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Tadqiqot jarayonida kuzatish, ilmiy manbalarni tahlil qilish va suhbat metodlaridan foydalanildi. Ushbu maqola talabalar, yosh izlanuvchilar va ilmiy faoliyat bilan shug‘ullanuvchilar uchun ilmiy maqola yozish ko‘nikmalarini rivojlantirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.